Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pan Tichý ví o autismu očividně velmi mnoho. Nikdy nepochopím tyhle touhy k tomu, vyjadřovat se k něčemu o čem vím naprostý prd.

0 0
možnosti

Paní Petro, pro mne jste na blogu praménkem vody živé. Díky za něj.R^

5 0
možnosti
Foto

A já děkuji za moc hezkou reakci. Zahřála :)

0 0
možnosti

Pane Tichy..autismus je vážná porucha kdy se nervové spoje v mozku nespojily tak jak maji a synapse neposilaji informace dostatečné rychle nebo někde vůbec.Ty lidi nejsou schopny myslet jako jiní lide a dost autistů ma i těžkou mentalni retardací.Nejde snima jednat jako s normalnima lidma a ani se knim tak nemůžete chovat.

1 0
možnosti

Petro, předně děkuji za Vaše "oči otvírajající" osvětu i za trpělivost vůči Vaší dcerce. Zároveň mám dotaz a tím, třeba, malinko odpovíme panu Tichému. a) jak dlouho jste s dcerkou trénovali vypadnutí ze zaběhnutého režimu v podobě přespávání u babičky, b) jak dlouho dovolenou-víkend na známém místě a c) jak dlouho odhadujete, že potrvá, že budete muset trénovat, než si s ní někam troufnete na týden? Děkuji moc a držím pěstiR^R^R^

2 0
možnosti
Foto

Dášo, děkuji za dotaz :)

a) konkrétně přespávání u babičky (bydlí od nás asi 30 metrů) jsme trénovali od nějakých 18 měsíců do 6 let,

b) pobyt na jiném místě Babu zvládne, pokud jí předem ukážeme na fotkách či videu, kam jedeme, nejlépe i přesně ten pokoj, v němž budeme spát (na fotkách a videích kvůli vizualizaci),

c) na týden si troufneme, délka pobytu nerozhoduje, podstatná je ta vizualizace. Delší cestu musíme při vysvětlování rozkouskovat, doslova rozkostičkovat - "pojedeme chvíli, pak bude benzínka, dáme si kafíčko, dojdeme na WC, pojedeme dál, bude další benzínka, jídlo, WC"... Nejlépe dle obrázků. Daný scénář musíme dodržet.

S dcerou pracujeme doma, používáme komunikační kartičky, fotky, videa, speciální aplikace. Skončila jsem v zaměstnání, abych se malé mohla věnovat. Chodila do speciální školky. Do 7 let jsme byli klienty Rané péče (je pouze do 7 let). Docházíme do pedagogicko-psychologické poradny, k dětské psychiatričce, k psycholožce, k neurologovi, do terapeutického centra pro autisty. Jedna hodina terapie stojí 1.800,-- Kč, chodí se na dvouhodinovky, ideálně by měly být každých 14 dní. Zdravotní pojišťovna nepřispívá ani korunu - na nic. I obsáhlejší lékařská zpráva se musí platit, posledně nás stála 1.600,-- Kč.

Ale jsme neschopní rodiče, protože se málo snažíme dceru vměstnat do normálu. Jistě, my ty odborníky obíháme a platíme proto, že je to náš koníček ;-)

2 0
možnosti

J45a17n 35T76i19c55h12y

27. 7. 2015 18:58

Nechápu: jedni postižení se násilím integrují mezi "nepostižené" a jsou z toho většinou problémy na obou stranách, jiné postižené - autisty - se stalo módou zásadně omlouvat, tolerovat a nevím co ještě, protože "žijí ve svém světě"... Nemyslíte, že tím, že jejich mimonormální chování stále omlouváte a uklízíte jim každé smítko aby se nedejbože nesetkali s realitou, jim pácháte medvědí službu, co říkám ne službu, ale újmu?

To za nimi budete stát do jejich smrti místo toho, abyste se snažili je trochu narovnat do normy? Vzpamatujte se ze své sebestřednosti!

0 3
možnosti
Foto

Pane Tichý, my nic neuklízíme, pouze se snažíme vysvětlovat ;-) Však i ve svém článku píšu, že přes překážky se snažíme o výchovu. Kolik rodin s autisty znáte?

2 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 760x
Už pár let především máma dcerky s autismem. Zároveň manželka, dcera, sestra, teta... a žena... to vše dohromady tvoří mé JÁ

Seznam rubrik